Máme otevřeno každý den od 6:00 do 18:00

Zprávy z dílny 

Ostření kovoobráběcích nástrojů...

2/24

Do nového roku jsme vstoupili s rozšířenou nabídkou kovoobráběcích nástrojů. Nově si u nás můžete nechat naostřit vrtáky, záhlubníky (hvězdička), i závitníky pro hobby, i profi účely. Ceny jsou stanoveny tak, aby se vyplatilo ostření každému.

Vrtáky dělíme na běžné s válcovou stopkou a strojní vybrušované s válcovou nebo morse stopkou (tak je to rozlišováno i co se týče ceny). Vrtáky jsme schopni naostřit v rozměrech od 3 do 50 mm. 

Záhlubníky (hvězdičky) ostříme v rozměrech od 5 mm. U nástroje tohoto typu ostříme čelo i hřbet řezné hrany s dodržením výchozích úhlů, pokud nemá zákazník jiný požadavek.

Závitníky ostříme v rozměrech od 3 mm. Jedná se o závitníky sadové (ruční), jednořezné , spirálové a nástrčné. 

U všech zmíněných nástrojů jsme schopni vybrousit vaši požadovanou geometrii  a přizpůsobit nástroj vašim požadavkům a potřebám. Nebráníme se ani opravám nástrojů.

Nástroje jsme schopni dodat s PVD. 

Vzhledem k obsáhlosti ceníku ho nelze kompletně zveřejnit, a proto se, prosím, o cenách informujte na telefoním čísle nebo emailem. 

#vrtak #zahlubnik #zavitnik #kovoobrabecinastroj #brusirnapodzelenouhorou




Nástrojová bruska ... 

1 / 24
Na konci roku 2023 strojní park doplnila profesionální poloautomatická nástrojová bruska. Bruska je primárně určena na ostření kovoobráběcích nástrojů HSS, HSSE, HSSW... Broušení  probíhá za sucha i za pomoci chladící kapaliny. Používané brusivo je korundové, CBN a DIA. Bruska byla pořízena s cílem zvýšení kvality, zrychlení procesu a tím pádem navýšení kapacity ostřených nástrojů. Cenová politika je stanovena tak, aby se ostření vyplatilo domácím uživatelům, zapáleným kutilům, údržbářům, zámečnickým dílnám, strojírenským firmám apod... Ceny pro jednotlivé typy nástrojů jsou stanoveny vždy dle průměru. Ceník na vyžádání.


Nové sběrné místo ....

20.11.2023
S radostí Vám oznamujeme, že během první poloviny měsíce prosince bude spuštěno sběrné místo JIHLAVA, které se zařadí do úterní svozové trasy.

Nový přírustek do našeho strojního parku

7.11.2023
Z důvodu vytíženosti  ostření okružních pil HSS jsme rozšířili strojní park o již druhý poloautomat značky Vollmer. Tím zvyšujeme kapacitu pro koncové zákazníky i pro subdodavatelskou činnost. Stroj teď čeká ustavení a očista. Již brzo bude brousit  zub za zubem.
Děkujeme křížem krážem Českou republikou za vaší přízeň. S pozdravem Lokaj Dušan ml.


13.2.2023
Znovu přijímáme zakázky na broušení  průmyslových nožů až do  délky 1000mm .

6.12.2022

Opětovné spuštení provozu
Ode dneška je opět možnost objednat se k nám do dílny. Zakázkám se budeme věnovat do 20.12.2022. Pozdější objednávky budou k vyzvednutí od 3.1.2023. Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se na Vás! Lokajovi 

18.10.2022

Celý listopad bude naše dílna uzavřena.
Objednávky přijímáme do 27.10.
Znovu se na vás těšíme od 6.12.2022.
Děkujeme za pochopení 

16.10.2022

Aktuálně nepřijímáme další objednávky na broušení průmyslových nožů (hoblovky, štěpkovače apod.).

13.7.2022

Oznamujeme, že do odvolání se mění doba vyhotovení u průmyslových nožů ( hoblovací, štěpkovače, extrudery....atd. ) z důvodů vytížení. Více informací o dodacích lhůtách přímo u p. Dušana Lokaje ml. ( viz. kontakty )  

Příjem objednávek startuje

01.06.2022


Od 01.06.2022 zahajujeme příjem objednávek pro vzdělávací instituce na období letních prázdnin. Brousíme dílenské, kancelářské potřeby a samozřejmě VŠE, co se nachází v kuchyních jídelen či výukových učebnách pro vaření ( kuchyňkách ). Neváhejte a včas si rezervujte své místo. Přijímáme objednávky z celé ČR. 

Rezervace a informace na tel. čísle +420732828342

Změna svozu ze sběrných míst

06.05.2022

Od 09.05. 2022 se mění svozový den ze čtvrtka na úterý. Dodací doba vyhotovených nástrojů se prodlouží o dva dny. K tomuto kroku jsme přistoupili z důvodů zvyšujících se nákladů na SVOZ i ROZVOZ. Je to jediná varianta abychom předešli zdražování. Děkujeme za pochopení.   

Nově připravujeme - Sběrné místo Hlinsko

22.04.2022

S radostí Vám oznamujeme, že během první poloviny měsíce Května bude spuštěno sběrné místo HLINSKO. Hlinsko se zařadí do čtvrteční svozové trasy.